Genel

BESLENME DOSTLUĞU

Bir çok projede yer alan okulumuz Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İyilik Kulübü projesinin ardından şimdi de beslenme dostluğu projesi ile adından söz ettirmeyi başardı. Beslenme dostluğu projesi kapsamında birçok etkinlik yapıldı. Öğrencilere sağlıklı yiyecek ve içecekler dağıtıldı, bilgilendirme yapıldı, eğitici video ve filmler izletildi, broşürler dağıtıldı. Böylece öğrencilerimiz ne yediğini bilen kaç kalori olduğunu bilen ve neyi yeyip neyi yemeyeceğinin farkına varan bireyler haline geldi. Ayrıca öğrencilerin boy ve kilo indeksleri hesaplanarak obezite sınırında olanların aileleri ile iletişime geçilerek kilolarının kontrol altına alınması sağlandı. Okulumuz beslenme dostlu projesi ile çağımızın hastalığı olan obezite ile mücadelesinde örnek okul olmaya devam edecektir.

Okulumuz “Beyaz Bayrak” projesinden sonra almış olduğu yeni memnun edici, gurur verici haberleri paylaşmaya devam ediyor. Beslenme Dostluğu Projemiz de yapılan incelemeler sonucu kabul görmüş olup, okulumuzun bundan böyle Beslenme Dostu bir okul olduğunu iftiharla duyururuz.